Søg jobbet
Nyhed
12.01.2021

Mød vores omdeler Christian, som er pensionist men også er omdeler

Christian er både pensionist men også omdeler

71-årige Christian har været omdeler siden midten af februar 2020, og han har 2 ruter i Nordsjælland.

Vi har stillet Christian nogle spørgsmål omkring hans job som omdeler.

Hvad er fordelene ved jobbet som omdeler?
”Der er mange fordele ved jobbet. Jeg kommer ud og nyder vejret. Det er vigtigt for mig i min alder, at jeg har noget at stå op til, og at jeg skal ud ad døren. Derfor er det et perfekt job som pensionist”.

Christian går jævnligt til kontrol på grund af diabetes, som medfører at han har forhøjet blodtryk. Derfor betyder det meget for ham at komme ud at få frisk luft og motionere, hvilket er med til at gøre hans fysik bedre.

Christian fortæller: ”Min fysik er blevet meget bedre. Jeg har allerede tabt et par kilo efter den første periode. Mine kontrol hos lægen viser, at mine test er blevet bedre. Min læge sagde til mig ”Det er lidt mærkeligt, men alle dine test er meget bedre”.
Jeg spurgte derfor lægen: Kan det skyldes, at jeg går med aviser?”.

Christian startede med at omdele, fordi han modtog en løbeseddel i postkassen om at blive omdeler. Han kunne se fordelene lige fra starten: ”Når jeg er ude på ruten, får jeg et indblik i lokalsamfundet. Jeg møder mange folk på min rute, som jeg snakker med, og som er inspirerende for mig. Jeg fortæller dem positivt om jobbet. Nogle af dem kalder mig den ældste teenager, der nogensinde har gået med aviser”, siger han grinende.

”Den anden ting er det psykiske, når man kommer op i min alder. Hvis du har været vant til at være blandt dine kollegaer hele dit arbejdsliv, vil der komme savn og omsorg. Der er mennesker, som bor i mit område, og som bor meget isoleret – de kommer ikke så tit ud i byen. Derfor er kunderne meget glade for, at jeg kommer ud og snakker med dem. Nogle pensionister venter på, at jeg kommer forbi. Jeg føler, at jeg opfylder et behov for dem også, og det giver god mening for mig. Jeg tror, at det ville være godt for mange pensionister med et omdelerjob”.

Når du ikke omdeler, hvad går du så op i fritiden?
”Jeg interesserer mig for psykologi. Jeg har familie og børnebørn, som jeg bruger min tid på. Ellers er jeg sammen med venner og bekendte. Jeg er også kunstmaler i min fritid”.

Hvad er din historie fra tidligere? Hvad har du beskæftiget dig med?
”Jeg har arbejdet med IT siden 1972, til jeg blev ca. 50 år. Derudover har jeg arbejdet som konsulent i Handelsbanken i 14 år. Hvis der var nogle, der havde tekniske vanskeligheder, ringede til de til mig (kundesupport). Senere har jeg været handicapchauffør i Arriva i en periode. Siden 1998 var jeg taxachauffør, indtil jeg blev pensionist i 2014”.

Vi er i FK Distribution meget glade for at have Christian ansat som omdeler, og Christian er bestemt ikke den eneste pensionist, som har et job som omdeler hos os.