Søg jobbet
Nyhed
15.11.2022

Jeg kan ikke se mig selv lave andet.

Alle mine fem børn har gået med aviser og reklamer

53-årige Annette Allison har til januar arbejdet som omdeler for FK Distribution i to år. Indtjeningen fra avis- og reklameruterne har været hendes levebrød, og pengene har rakt til det liv, hun og hendes mand lever.

– Vi bor på Lægårdens Camping, så vi har ikke dyre udgifter til husleje og sådan noget. Det er ikke et fuldtidsarbejde, så jeg får supplerende kontanthjælp, men det er virkelig det rigtige arbejde for mig, fortæller Annette Allison, og uddyber:

– Der er en frihed ved at køre ude på vejene. Jeg har heller ikke en chef, der står og puster mig i nakken, som jeg har haft i andre jobs. Jeg har blandt andet været i butik, og der går man indenfor, i kunstigt lys, hele dagen. Det er slet ikke mig. Jeg elsker frisk luft – også regnvejr – og så er jeg glad for de snakke jeg får, når jeg afleverer aviser og reklamer, siger Annette Allison.

Mange af ruterne, Annette Allison kører, er faste, og de er alle såkaldte landruter. Man kan være heldig at møde hende i blandt andet Dalby, Terslev og Karise-området.

– Jeg kigger ikke rigtig på klokken, men jeg har jo en tidsfrist for, hvornår tingene skal være omdelt. Jeg har hunden med i bilen, og den er godt selskab. Jeg har lige taget to ekstra ruter i denne uge, men det er to gamle ruter, som jeg kender, fortæller Annette Allisson.

Om sommeren kan hun tage flere ekstraruter.

– Det kan være svært at finde nok omdelere. Her om vinteren kan jeg nå cirka fire eller fem ruter om dagen, for jeg er ikke så god til at køre i mørke. Om sommeren kan jeg godt nå op til otte ruter. Ruterne svinger mellem 17 og 32 kilometer, siger Annette Allison.

Hun vil gerne opfordre andre, der måske ikke synes, de passer ind i den måde arbejdsmarkedet er indrettet på, om at tænke i alternativer.

– Jeg ved da godt, at nogle synes, at man da ikke kan leve af at være avisomdeler, når man er voksen. Det er sådan noget man gør i sit allerførste job, men hvis nu det er det rigtige job for én, så skal man da bare gøre det, siger hun.