Søg jobbet
Nyhed
27.05.2024

Mød vores omdeler Mikkel, der herunder fortæller, hvorfor han er omdeler

Det bedste er, at jeg tjener mine egne penge

Mikkel på 14 år drømmer om at blive brandmand, men indtil han er stor nok til det, er han glad for sit arbejde som omdeler.

Mikkel har været omdeler i omkring et år, og ideen til at omdele aviser og reklamer kom ikke fra fremmede. Inspirationen til at søge jobbet fik han nemlig fra sin storebror, som har været omdeler på den samme rute i fire år.

Før Mikkel overtog ruten, havde han prøvet at gå ruten med sin bror og kendte derfor både ruten og vidste, hvad jobbet kræver, før han startede.

”Jeg har selv haft ruten i et år. I overgangsfasen, hvor jeg overtog ruten fra min bror, var min mor med og hjalp mig. Men nu kører det bare derud af og gør det stadig. Nu ved jeg, hvem der skal have hvad,” fortæller han.

Selvom storebroren er stoppet, kalder Mikkel jobbet for ”et familieforetagende”. Hans mor og storesøster hjælper ham nemlig med ruten, hvis der er dage, hvor han ikke kan omdele selv.

Kan lide at gøre andre mennesker glade

Som mange andre omdelere er Mikkel glad for, at jobbet er så fleksibelt:

”Jeg kan nemt passe det ind med skole, fritidsinteresser og gaming med min ven. Jeg spiller en del PlayStation, så det er faktisk meget rart at komme lidt væk fra skærmen og ud og få lidt frisk luft”.

Han er glad for den motion, han får undervejs på ruten og den friske luft. Og så kan han godt lide at være omdeler, fordi man gør andre mennesker glade.

”Det bedste er helt klart at møde folk på ruten, der er glade for at modtage deres reklamer og avis. Jeg kender efterhånden mange af husstandene på ruten, og det er ligesom om, at de venter på, at jeg kommer forbi”, siger han og fortsætter:

”Der er et oldekolle på min rute, som giver mig julekalender og påskeæg, og ofte får jeg lidt penge af dem”.

Mikkel er så glad for at være omdeler, at han har anbefalet to af sine venner at starte, og som han tilføjer med et glimt i øjet: ”Det giver mig ekstra mange point til gaveshoppen, når de har omdelt fem gange”.

En donut som belønning

Selvom Mikkel er glad for sit job, skal han ikke være omdeler for altid. Han har nemlig en helt bestemt plan for sin fremtid.

”Jeg har gået til ”Ungdomsbrandværn” i to år. Det er en organisation med instruktører, der skal uddanne og informere unge om brandsikkerhed og forebyggelse af brand. Vi kører på rigtige øvelser – også døgnøvelser. Jeg skal helt sikkert være brandmand, når jeg bliver voksen”, fortæller han.

At Mikkel er en fornuftig dreng, kommer også til udtryk i hans forhold til de point, han optjener på at omdele. Han har således endnu ikke brugt nogle af sine point, han sparer nemlig op til et minikøleskab.

Mikkel under dog også sig selv en belønning for indsatsen: ”Hver måned ved lønudbetaling går jeg altid forbi bageren og køber en donut. Det synes jeg, at jeg har fortjent”.

Hvad er dit bedste tip til andre omdelere?

”Vær altid glad og positiv, det smitter af på de mennesker, du møder undervejs på ruten”.